Waarom is stoppen met roken zo moeilijk

Waarom is stoppen met roken zo moeilijk? En wat kan je wel doen om blijvend te stoppen en nooit meer te roken?

Roken is niet alleen een nicotineverslaving, zoals vele stoppen met roken methodes je doen geloven. Er zijn 3 redenen waarom je als roker het stoppen als moeilijk ervaart en het vaak nog niet is gelukt.

Roken is een sterk ingesleten gewoonte en gebeurt op je onbewuste automatische piloot. Tijdens allerlei dagelijkse situaties, bij de koffie, eten, gezelligheid, stress, ontspanning etc. rook je. Telkens komt van binnen uit het signaal “tijd voor sigaret”, waarop de interne strijd tussen je wilskracht en rookgewoonte telkens opnieuw begint.

Waarschijnlijk ben je zoals zoveel rokers een reflexroker, onder bepaalde omstandigheden moet je gewoon roken.

Mogelijk gebruik je zoals veel rokers sigaretten om je emoties onder controle te houden.

Misschien heb je al meerdere stop pogingen gedaan en zelfs meerdere methodes toegepast, maar is het je nog niet gelukt om definitief af te zijn van de sigaret.

Wat kan je dan wel doen?

Maak het je gemakkelijk en gebruik die methode die alle aspecten van het roken in rook doen opgaan.

De Nooit Meer Roken methode, die je kan toepassen bij de Stoppen Met Roken Challenge, is zo succesvol omdat het een effectieve mix is van bewezen methodieken die werken bij elk aspect van het roken.

De Nooit Meer Roken methode combineert Trance Coaching, NLP, acupressuur (acupunctuur zonder naalden), Emotionele Freedom Techniek (EFT) en enkele andere technieken om ontwenningsverschijnselen te verminderen en gewichtstoename te voorkomen. Trance Coaching is een ontspanningstechniek (lichte hypnose vorm), waardoor het onbewuste mee werkt en je nooit meer laat roken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *